Informatie over ringbanden

ringbanden

Ringbanden zijn mappen van hard karton, dat meestal met pvc-kunststof is overtrokken of met papier omplakt, met daarin een klemsysteem (mechaniek) van twee of meer ringen.

17 of 23 ringbanden worden vaak multomappen genoemd. Multo is eigenlijk een merknaam met een gepatenteerd klemsysteem. De meest verkochte ringbanden zijn de ringbanden met 2 of 4 ringen.

kleuren ringbanden

Ringbanden worden door studenten en scholieren veel gebruikt om de nodige gegevens van hun studie te noteren en ordelijk en overzichtelijk te bewaren.
17- en 23-ringspapier kan daartoe ook van een scheurstrip worden voorzien: men spreekt dan van collegemappen. Met behulp van de erbij verkrijgbare showtassen zijn ze heel geschikt om catalogi samen te stellen en producten te tonen. Uiteraard kunt u naast de showtassen ook uw ringband verder indelen met andere ringbandtoebehoren zoals interieurs en tabbladen.

soorten ringbanden

Presentatieringbanden

Voor een persoonlijk uitstraling van een bedrijf, instelling of onderneming worden vaak presentatieringbanden gebruikt. Deze personaliseerbare ringbanden hebben veelal een insteek op de voorkant en de rug.
Tevens zijn er ook luxere varianten die naast de insteek op de voorkant en de rug ook nog een insteek hebben rondom (panoramaringbanden) en eventueel aan de binnenkant van de ringband. Veel gebruikte toepassingen voor presentatieringbanden zijn: catalogi, handleidingen, offertemappen of instructieboeken.

presentatieringbanden

Deel de link naar deze pagina:

Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Pinterest